Sol, vind och snö!

Weta största klassen

Vi var dubbelt så många Wetor! Det har inte hänt på våra raider förut men eftersom en F18, en Hobie 16 och TVÅ Wetor kom på raiden över Vättern så blev Weta största klassen i år=). En kort resumé av raiden.

Lördagen

Vi la ut i bleke från Hargebaden och seglade sedan i låga vindare till Rökna. En vacker ö i norra Vättern. Efter kaffepaus och lite åkarbrasor seglade vi ut för sista etappen på 10 M. Exakt lika lång som första etappen. Nu tog vindarna i lite mer och vi hade en fin segling till Ombo öar då vinden dog och SNÖN föll. Jag älskar att segla,verkligen älskar men denna stund på Vättern var inte min lyckligaste. Fram med skidvantar och mitt allra soligaste humör. Men inte ens det fick snön att smälta. Så kom då en liten vindpust och vi kunde lägga till i Granvik. Vi bastade, tinade, tog en öl och vräkte i oss indisk gryta. Alla klippte med ögonen redan vid nio av förklarliga skäl.

Söndagen

Mera vindar och lite varmare (nästa 3 grader i solen) men alla båtar la ut i god ordning. Vi seglade på tre, två och oftast ett skrov. Vi njöt i fulla drag och till slut fick vi åka in för att fika och lirka upp lederna. Ombo öar är så fantastiskt vacker att har du inte varit där sätt upp detta på din bucket list, nu. Och ännu hellre segla dit. Tack alla raidare för ett toppenraid och speciellt tack till Joppe (Johan P) som tog hand om oss och lät oss sova över i underbara Nedre Sågen. Vi kommer gärna tillbaks om vi får.

Raidledare Leif