Wetafamiljen

Då är vi mitt i säsongen och vilken säsong sen. Varma vindar och klarblå himmel i flera veckor. Det är vi inte vana vid här uppe i kalla Nord. Så då gäller det att få ut så mycket segling som möjligt på denna underbara men korta tid. Det har vi verkligen gjort.

Gårda Brygga

Västkustseglarna samlade ihop sig hos Johan i Gårdagens Brygga. En fantastisk plats att raida på. Här seglade Johan, Tomas, Hans, Lars och vår nya Wetaseglare Marcus med sin helt nya och vackra blå Weta. De sjösatte och gjorde sedan ett strandhugg på en sandstrand och alla lovade att hit ville de komma tillbaks. Snart.

Limhamn

Från ett segelparadis till ett annat. Ullis och jag landade vid Broen (Limhamn småbåtshamn) för att låta Anders Thornblad och Klas segla deras vinnar-Weta en hel dag. Anders vann ju Wetan för en dag i tävlingen vi hade på båtmässan i Göteborg. När vi såg dem kryssa ut i hamnen insåg vi att vi hade med riktiga seglare att göra. De provade att segla esamma och med många i båten. Barnen såg väldigt nöjda ut när de kom i land. Har vi tur kommer de bli Wetaseglare i framtiden.

Kolla på valpar

Vi seglade med sugna spekulanter i Falkenberg och Stockholm. Vi kommer göra fler demoseglingar i sommar så häng med. Men vi vill varna känsliga seglare, att provsegla en Weta är som att kolla på valp. Det ska man inte göra om man inte ska ha hund=). En som tog valpen med sig hem var Fredrik Breitholtz som testade en Weta och trots motström, motvind och ett tekniskt motlägg valde han att komma in i Wetafamiljen.

Grattis Fredrik och välkommen i Wetafamiljen