Weta över Vättern

Att arida är nödvändigt

När startar säsongen?

När isen går och torrdräkten är hyfsat hel. Så lördagen den 23 april kommer några entusiaster ta sin jollar på en tur i/över/längs Vättern. Allt beror på väder och vind. Vi har gjort det förut och därför gör vi det gärna igen. Vi bestämmer var vi börjar beroende på vindrikting och vindstyrka. Förra gången seglade vi från Harge på östra sidan Vättern till Granvik på västra sidan. Åt rökt röding, drack lite gott, sov en stund  och sedan seglade vi tillbaka igen på söndagen. Det hoppas vi på i år igen.

Raida, vad är det?

Ta båt, packa sovsäck, lite käk och dricka. Packa ombyte och annat varmt och gott i vattentät bag. Segla ut fika på en ö, segla mer, landa på en strand, basta, ta en pilsner, laga mat, somna ovaggad. Gör om allt dag två. Enkelt som att rigga en Weta, eller hur?

Hur gör jag? Jag vill med!

Anmäl dig på wetavast.se eller Weta.se eller våra Facebooksidor.

Livet är för kort för att inte segla

 

Eder Leif