Nu börjar höstsäsongen

Efter en bra vår och sommar väntar nu en ännu bättre höst. Mer vind, lugnt på stranden och fria ytor att segla på. Det finns några tips om du vill förlänga din säsongen för segling. Fyra steg för att få segla mer.

  1. Köp en ny våtdräkt, en sån där med mjuk insida som dessutom är vindtät. Mums.
  2. Köp en smock. Vindtät och bildar bryggan mellan våtdräkt och torrdräkt.
  3. Köp en torrdräkt eller renovera din gamla. Med nya arm och halsmuddar och nya latexfötter känns den som ny.
  4. Segla jolle, helst Weta, så kommer du ut på ett kick utan att det blir ett projekt.

Vi som seglar Weta ser nu fram mot 26-27 augusti när vi seglar runt Vinön i mittens rike (Hjälmaren – Hampetorp). Är det lite vind gäller mindfulnes(läs tålamod) är det mycket vind har man fullt upp hela tiden. Vilket är bra för då slipper man känna lukten av nybryggt kaffe när man seglar om långsamt gående farkoster.

Vi har haft en bra ”försäsong” med många nya Wetaseglare i Sverige vilket är så kul. Det har aldrig sålts så många nya och begagnade Wetor i Sverige förut. Fler och fler fattar tycke för vår lilla härliga trimaran.

Vi kommer att ta hem fler båtar och funderar bara på hur vi ska förhålla oss till den nya foambåten(10 kilo lättare båt) det är ju toppen när man ska hantera sin båt men ställer till det lite för oss med entyps-båt-frågan. Vi kommer återkomma i frågan. Nu kan man få sin Weta i vilken färg som helst mot ett tillägg. Jag har meddelat Weta Marine i Nya Zealand att de ska göra en brandgul båt till oss på Weta Väst. Äntligen!

Ha en skön höstsäsong och njut av att vattnet är varmare nu än i mars.

 

Leif Goldkuhl

En liten Weta i ett stort hav